Concursul va avea două etape, prima un contratimp individual pe urcare cca 4 km și a doua, o cursă fond de 115 km lungime. Clasamentul se realizează pe baza rezultatelor din ambele probe.

Competitia se va desfăşura în conformitate cu regulamentele FRC si UCI.

Ziridava Road Race este o competiţie de ciclism de şosea dedicată sportivilor licenţiati la Federaţia Română de Ciclism, dar şi celor nelicenţiati, copii şi adulţi.

Concursul va avea doua etape, prima un contratimp individual pe urcare cca 4 km si a doua, o cursa fond de 115 km lungime, dedicate exclusiv cursierelor.

ORGANIZATORII

Competiţia este organizată de  Asociaţia Euromediu, în colaborare cu Consiliul Judeţean Arad, Primăria Municipiului Arad, Primăria Comunei Șiria, Primăria Comunei Zăbrani, Consiliul Judeţean Timiş.

CATEGORIILE DE VÂRSTĂ

Competiția este deschisă sportivilor din categoriile FRC pentru cei licentiati, cat si urmatoarelor categorii pentru toti: 14-17 ani M si F, 18-29 ani M si F, 30-39 ani M si F, 40-49 ani M si F si 50+ ani M si F.

PARTICIPARE

La ZIRIDAVA ROAD RACE - LICENTIATI se inscriu doar sportivii care au o licenţă eliberată de Federaţia Română de Ciclism sau de altă federaţie de Ciclism naţională.
Concurentii NELICENTIATI care participa vor fi clasificati dupa categoriile de varsta ale ZRR mentionate mai sus si nu vor intra in clasamentele FRC.

Competiția este individuală și va cuprinde doua probe, una de contratimp (CTI) si una de fond.

Atentie: in clasamentul final vor figura doar concurentii care participa la ambele probe!

Pastrarea unei categorii de concurs este conditionata de existenta a minim 5 inscrisi si minim 3 finisheri in respectiva categorie. Daca in momentul startului nu exista minim 5 inscrisi (in respectiva categorie de varsta), categoria se comaseaza cu cea imediat inferioara!

TAXE

 • Minorii (toti cei sub 18 ani) nu platesc taxa. Totusi, ca sa beneficieze de pachet de start, trebuie sa se inscrie online in termenul stabilit (24.05.2024, ora 12:00).
 • Taxa ONLINE (redusa) este 100 lei. Se accepta plata redusa doar online si doar in perioada cat inscrierile online sunt deschise.
 • Taxa la fata locului este 150 lei, indiferent daca participantii s-au inscris online fara sa plateasca sau nu.
 • Cei care platesc taxa dupa 24.05.2024 ora 12:00 NU beneficiaza de pachet de start si nici de taxa redusa.
 • Taxa redusa se poate plati doar online si doar pe perioada in care sunt deschise inscrierile.

ÎNSCRIERI:

ONLINE
 • pana in 24 mai ora 12:00, daca vrei si tricou si alte bunataturi in pachetul de start, cu taxa 100 lei, cu exceptia minorilor. Sportivii licentiati se pot inscrie doar online!
 • Ca sa nu te fortam, inscrierile online vor functiona pana in 30 mai, ora 12:00, dar cei inscrisi dupa 24 mai nu beneficiaza de pachet de start, iar cei licentiati inscrisi dupa 24 mai nu vor mai fi validati. Taxa tot 100 lei, dar e nevoie sa asupra ta dovada platii, cu exceptia minorilor.
 • Atat pachetele, cat si numerele de start se ridica in locurile, datele si orele specificate pentru inscrierea fizica.
FIZIC - DOAR PENTRU PROBA DE FOND si DOAR SPORTIVII NELICENTIATI
 • in 31 mai – vineri intre 17:30 si 20:00 te asteptam in Arad, str. Mihail Kogalniceanu nr. 20-22, la sediul Lexus Publicitate, sa te inscrii si sa achiti taxa 150 lei exceptie minorii (si/sau sa iti ridici pachetul de start, daca te-ai inscris online in termen).
 • in 1 sau 2 iunie – fie sambata, fie duminica, intre 8:00 si 9:30, la locul de start (in Șiria sau in fata Primariei Arad), vei putea sa te inscrii doar la NELICENTIATI, taxa 150 lei (cu exceptia minorilor).
SPORTIVII LICENTIATI SE POT INSCRIE DOAR ONLINE SI DOAR PANA IN 24 MAI!
Ca exceptie, acestia pot ridica pachete de start si in dimineata probei de CTI (1 iunie) intre 8:00 si 9:30, la start. Atentie, se pot ridica doar pachete de start, nu se fac inscrieri pentru licentiati.

ȘEDINȚA TEHNICĂ

Ședința tehnica a concursului va avea loc în 24 mai ora 20:00 pentru ambele probe, in Arad, str. Mihail Kogalniceanu nr. 20-22, la sediul Lexus Publicitate.

TOTI PARTICIPANTII CARE DORESC MASINA TEHNICA IN CARAVANA SUNT OBLIGATI SA PARTICIPE LA SEDINTA TEHNICA DIN DATA DE 31 MAI, ORA 20:00.

PROBELE si TRASEELE COMPETIȚIEI

Proba de CONTRATIMP
se va desfasura in 1 iunie 2024, cu start de la ora 10:00 in localitatea Șiria, pe strada Locotenent Ciurdariu (urcarea spre Cetate - 46.259605, 21.632853) si finish dupa 4 km, in Vf. Curcubata (46.259168, 21.676229).
Startul se va da din minut in minut.
Ordinea la start va fi stabilita de arbitri si anuntata pe pagina de Facebook a evenimentului, in seara dinaintea probei. Pe traseu vor exista puncte de observare fixe.

Proba de FOND
se va desfasura in 2 iunie 2024, de la ora 10:00, cu startul din fata Palatului Administrativ din Arad (46.175856, 21.318646), parcurgand traseul spre Sanpetru German – Gelu – Ortisoara - Fibis – Centura Zabrani - Alunis si finish in Sannicolau Mic (Arad), str. Steagului nr. 34 (46.141259, 21.340082).

Pe traseu vor exista 4 puncte de hidratare (la care se mai adauga unul la finish), marcate pe harta.
In fiecare punct de hidratare se pot lasa gunoaie/deseuri.

Startul festiv se va da duminica, 2 iunie 2024, ora 10:00, din fata Primariei ARAD (46.175856, 21.318646).

Startul tehnic se va da imediat dupa inscrierea convoiului pe DJ682, dupa trecerea pasarelei peste autostrada A1 si parcurgerea celor 2 sensuri giratorii de dupa ea (46.141412, 21.298774).

Sosirea este pe strada Steagului nr. 34, Arad, pentru toti participantii (46.141259, 21.340048), cu exceptia cadetelor, a cadetilor si a junioarelor, care vor avea finish-uri separate, pe acelasi traseu (vezi mai jos detalii).

Proba se desfasoara in regim de trafic rutier deschis, cu masina deschizatoare de drum si masina inchizatoare de drum, ambulanta, cu protectie suplimentara oferita de motociclisti si masini de siguranta suplimentare, ajutati de Politie in zonele cu trafic intens sau care ridica potentiale probleme.

Concurentii au obligatia de a respecta legislatia rutiera in situatiile in care mijloacele de protectie nu sunt prezente, nu sunt eficiente sau nu pot fi folosite (treceri la nivel de cale ferata, soferi care nu respecta indicatiile Politiei sau ale escortelor, intersectii fara prioritate, etc).

CLASAMENTUL

Clasamentul va fi unul general, calculat pe baza rezultatelor la ambele probe.
Intocmirea clasamentului se face in baza cumularii timpilor de la ambele probe. Astfel, concurentii cu timpul total cel mai mic se claseaza primii, iar cei cu timpul total cel mai lung, ultimii. Timpii se compara si se clasifica la fiecare categorie de varsta in parte.
Concurentii nelicentiati, care nu participa la proba de CTI, dar participa la proba de fond, vor aparea doar in clasamentul probei de FOND, fara a conta in rezultatele finale ale ZIRIDAVA ROAD RACE si fara a fi luati in calculul clasamentului.
Totusi, organizatorii vor publica si rezultatele partiale, pe probe, acestea avand doar caracter informativ.

Participarea este obligatorie la ambele probe pentru sportivii licentiati.

CATEGORII si PREMII

Vor exista doua modalitati de premiere:

 • 1. Premierea ZIRIDAVA ROAD RACE care va cuprinde toti sportivii participanti, cu urmatoarele categorii: 14-17 ani M si F, 18-29 ani M si F, 30-39 ani M si F, 40-49 ani M si F si 50+ ani M si F.
  Premiile oferite vor fi in bani (sumele se vor anunta ulterior) si trofee.
 • 2. Premierea ETAPEI de CUPA a ROMANIEI care va cuprinde doar sportivii licentiati care puncteaza in CUPA. Categorii: Cadeti M si F, Juniori M si F, U23 M, Elite M si F, Master 1, 2 si 3 M si Master F, Amator M si F. Daca de la data postarii acestui Ghid si pana la data concursului vor aparea modificari in Regulamentele si Categoriile Cupei, se vor aplica regulile FRC.
  Premiile vor fi cele oferite de FRC.


Pentru detalii suplimentare, inclusiv detalii de traseu si finish pentru categoriile CADET si JUNIOR, consultati GHIDUL TEHNIC.
Toate detaliile le poți afla din documentele oficiale ale competiției, pe care te rugăm să le descarci de la linkurile de mai jos și pe care ai obligația să le iei la cunoștință:

DECLARAȚIE CONCURENT - ADULȚI

[ click pe titlu si descarcă fișierul PDF ]

DECLARAȚIE CONCURENT - MINORI

[ click pe titlu si descarcă fișierul PDF ]