TIP

2-1-2
CICLISM ȘOSEA

LOCALIZARE

2-1-3
JUDEȚUL ARAD

DURATĂ

2-1-4
2 ZILE

PROBE

2-1-5
2 PROBE

DISTANȚĂ

2-1-6
100+ KM

DESCRIERE EVENIMENT

Aflată la prima ediție în chiar anul Centenarului (2018), Ziridava Road Race reprezintă rezultatul experienței acumulate de către organizatori în concursuri de ciclism de șosea pe trasee mai scurte, de o mai mică amploare.

În timp, a devenit evident ca o competiție cu standarde înalte este de dorit și ar avea succes în zona de vest a țării, atât datorită interesului participanților, cât și datorită reliefului care încurajează ciclismul rutier de viteză.

Dacă în primele ediții concursul a constat dintr-o singură probă – cea de FOND – desfășurată pe mai multe variante de traseu, în anii mai recenți acesteia i s-a adăugat și o probă de cățărare individuală în contratimp.

Mai mult, începând cu Ediția a VI-a (2023), în urma deciziei Federaţiei Române de Ciclism, ambele probe contează ca Etapă în Cupa Națională, clasamentul stabilindu-se prin cumularea timpilor de la ambele probe. Astfel, pe primele locuri se vor plasa concurenții cu timpul cumulat cel mai scurt.

Competiţia noastră de ciclism de şosea este dedicată sportivilor profesionişti licenţiati la Federaţia Română de Ciclism, a celor licenţiati ca amatori, dar şi celor nelicenţiati, copii şi adulţi.

Ziridava este singurul concurs de ciclism șosea din județul Arad aflat în Calendarul Federației Române de Ciclism și singurul care a fost selectat în mod repetat ca Etapă în Cupa Națională.

În fiecare an, la start se aliniază, pe lângă echipele profesioniste, și sute de cicliști amatori din diverse colțuri ale țării sau din alte țări, mai mult sau mai puțin învecinate.
Concursul se desfășoară în două etape, dedicate exclusiv cursierelor:
1
contratimp individual
2
cursă fond

GALERIA FOTO

Mai jos vă prezentăm o selecție cu cele mai frumoase momente surprinse de-a lungul anilor la toate edițiile acestui eveniment.

AFIȘE EDIȚII PRECEDENTE

REZULTATE EDIȚII PRECEDENTE