TIP

2-4-2
CICLISM OFFROAD

LOCALIZARE

2-1-3
JUDEȚUL ARAD

DURATĂ

2-3-2
1 ZI

PROBE

2-4-3
CX & MTB

DISTANȚĂ

2-1-6
~ 3 KM

DESCRIERE EVENIMENT


Cyclo-cross (ciclocross, CX, cyclo-X sau 'cross) este o formă de curse de biciclete.

Cursele au loc în mod obișnuit toamna și iarna (sezonul internațional sau „Cupa Mondială” este octombrie-februarie) și constau în multe ture pe un traseu scurt (2,5–3,5 km) cu pavaj, trasee împădurite, iarbă, dealuri abrupte și obstacole care necesită ca pilotul să coboare rapid, să poarte bicicleta în timp ce navighează prin obstacol și să reurce pe ea.

Cursele pentru categoriile de seniori durează în general între 40 de minute și o oră, distanța variind în funcție de condițiile terenului.

Sportul este cel mai puternic în țările tradiționale ale ciclismului rutier, cum ar fi Belgia, Franța și Țările de Jos.

Ciclo-cross are paralele cu cursele de mountain bike, cross-country cycling și criterium.
Mulți dintre cei mai buni cicliști de ciclocross se antrenează în alte discipline de ciclism; cu toate acestea, ciclo-cross a atins o asemenea dimensiune și popularitate încât unii concurenți sunt specialiști, iar mulți acordă prioritate curselor de ciclo-cross față de alte discipline.
Vederea concurenților care se luptă pe o pantă noroioasă cu bicicletele pe umeri este imaginea clasică a sportului, deși secțiunile care nu pot fi parcurse reprezintă, în general, o fracțiune foarte mică din distanța cursei.
În comparație cu multe discipline de ciclism pe șosea și pe pistă, tacticile sunt destul de simple, iar accentul se pune pe anduranța aerobică și pe abilitățile de manevrare a bicicletei ale pilotului.

Drafting-ul, în care bicicliștii formează o linie cu ciclistul principal care pedalează mai greu, reducând în același timp rezistența vântului pentru alți cicliști, este de mult mai puțină importanță decât în ​​cursele rutiere, unde vitezele medii sunt mult mai mari decât în ciclo-cross.

Un ciclist de ciclocross are voie să schimbe bicicletele și să primească asistență mecanică în timpul unei curse. În timp ce pilotul se află pe traseu pe o singură bicicletă, echipajul lor poate curăța, repara și unge o bicicletă de rezervă.
La Arad, am inceput organizarea de evenimente destinate acestui tip de ciclism în urmă cu 6 ani și cu fiecare ediție dezvoltăm traseul și ridicăm calitatea oferită.
Din edițiile finalizate până acum, trei au constituit Etape în Cupa Națională.

GALERIA FOTO

Mai jos vă prezentăm o selecție cu cele mai frumoase momente surprinse de-a lungul anilor la toate edițiile acestui eveniment.
Mult mai multe fotografii puteți vedea pe pagina noastră de Facebook, de la participanți sau diverși fotografi parteneri.

AFIȘE EDIȚII PRECEDENTE