LOCALIZARE

2-1-3
MUNICIPIUL ARAD

DURATĂ

2-3-2
1 ZI

DISTANȚĂ

2-1-6
MAXIM 500 M

DESCRIERE EVENIMENT

Venim în întâmpinarea celor mai tineri cu oportunitatea de a participa la un concurs inedit de biciclete: o cursă cu obstacole, pe bicicletă, contra cronometru.
O cursă în care vor conta atât forma fizică, dar și îndemânarea, prezența de spirit și flerul fiecăruia.

Pe lângă bucuria și emoția caracteristice oricărei competiții, această manifestare aduce în prim plan iscusința tinerilor în folosirea bicicletei, în condiții mai puțin obișnuite, situație care le va cere un minim de antrenament în domeniu, deci mai mult decât o simplă plimbare în parc.

Trebuie să ne creștem copii într-un mod cât mai ecologic, cât mai sănătos!

Cel mai simplu mod de a călători îl reprezintă în prezent mijloacele individuale de transport, motorizate.

Din păcate, motoarele termice poluează și consumă combustibilii din ce în ce mai puțini.

De aceea, în condițiile în care poluarea crește de la o zi la alta, fiecare poate să ajute la scăderea ei prin minime acțiuni, printre care și deplasarea pe distanțe mai scurte pe jos sau cu bicicleta.


Educarea copiilor în acest sens este o investiție pentru viitor!

Mai mult, prin folosirea bicicletei, copii se obișnuiesc cu ea ca alternativă atât ca mijloc de transport, cât și ca alternativă pentru petrecerea timpului liber.

În același timp, folosirea bicicletei înseamnă mișcare, sport, sănătate.

Acest concurs se dorește a determina copiii să aprofundeze simpla deplasare cu ajutorul bicicletei, să dorească să o cunoască mai bine, să învețe să o folosească mai eficient și în condiții mai bune de siguranță, prin antrenamente care să le sporească echilibrul, reacțiile, aptitudinile de a folosi bicicleta - mai ales în condiții mai vitrege - în general.

Odată cu a doua ediție, am hotărât să diversificăm ușor gama de probe, prin introducerea a două noi probe: concurs pe ROLE și PATINE cu rotile și un concurs inedit de TROTINETE.
“Bicicliștii Iscusiți” se adresează exclusiv copiilor până la 15 ani.

Nu se adresează celor foarte avansați în tehnica ciclistă, ci copiilor cu cunoștințe minime și medii în domeniu.

Este un concurs cu obstacole în contratimp, adaptat pentru 3 categorii de vârstă.
Dificultatea traseului crește în funcție de categoria de vârstă.

În funcție de timpul disponibil și de gradul de participare, se acceptă și tineri care au împlinit 18 ani, dar în afara concursului, demonstrativ.

Traseele vor avea între 150 metri și maxim 500 m.

GALERIA FOTO

Mai jos vă prezentăm o selecție cu cele mai frumoase momente surprinse de-a lungul anilor la toate edițiile acestui eveniment.
Mult mai multe fotografii puteți vedea pe pagina noastră de Facebook, de la participanți sau diverși fotografi parteneri.

AFIȘE EDIȚII PRECEDENTE